Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut in sport en sporters. Deze therapeut heeft kennis van welke eisen sport aan het lichaam stelt. Het gaat hier om sporters van elk niveau. De beginnende en gevorderde sporter zijn bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres.

Preventie

De sportfysiotherapeut kan u informeren over de maatregelen die u kunt treffen om blessures te voorkomen. Dit kan zijn als u met een nieuwe sport wilt beginnen, een tijd helemaal niet gesport heeft of eerder een blessure gehad waarvan u wilt voorkomen dat deze weer terugkomt

Sportblessures

Bij iedere sport is er kans op blessures. Deze kunnen ontstaan door verschillende redenen. Het is erg belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van de blessure is en hoe het komt dat de klachten mogelijk niet vanzelf overgaan. De sportfysiotherapeut kijkt hierbij naar de belangrijke aspecten van de sport en welke vaardigheden van belang zijn om goed te beheersen.
Tijdens de behandeling wordt samen met u gekeken wat de belangrijkste aspecten zijn om u zo snel mogelijk weer zonder klachten te kunnen laten sporten.

Sportverenigingen en inloopspreekuur

FysioAmersfoort heeft contacten met verschillende sportverenigingen. Zo zijn we sponsor van korfbalvereniging MIA, volleybalvereniging Forza en atletiekvereniging Altis.
Tevens is er bij FysioAmersfoort iedere maandagmiddag van 16:00-17:00 een sportinloopspreekuur voor iedereen die een vraag heeft over een sport specifieke klacht. Tijdens het spreekuur beoordeeld een sportfysiotherapeut de klacht en geeft u een eerste advies. Dit wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekering.

Voor vragen kunt u contact opnemen met FysioAmersfoort 033-4800942.